Hur fungerar Xenon?

Det är vanligt att byta till Xenon extraljus efter att du har bytt till Halogenextraljus. Istället för halogen använder sig dessa extraljus av en annan gas, nämligen Xenon. När Xenongasen aktiveras med den elektriska laddningen resulterar detta i att dessa lampor kan brännas mycket ljusare än halogenlampor, vilket i sin tur sparar effektivitet och förbättrar sikt och synlighet. Ljuset från Xenonljus är mycket ljusare än lysdioder och halogener, men lamporna är mer ömtåliga, samtidigt som de inte har samma livslängd som förslagsvis lysdioder. Det som blir är att Xenon måste bytas ut mer regelbundet än LED och ibland kan det vara så att Xenon förbrukas tidigare än traditionella halogenlampor.Extraljus & LED-belysning - DSM LED-Light Bar Giga 41" Curved - RAM 1500,  2013-19 | Led light bars, Bar lighting, Lights

Extraljus xenon är en betydande förbättring i jämförelse med halogen extraljus och beroende på färgtemperatur kan du välja ettextraljus som passar dina önskemål. Med tiden kan dock dessa lampor emellertid börja brännas vid lägre eller högre temperaturer och strax innan de är utbrända, så kan de ändra färg. I många fall är det så att LED är ett rimligare val för både kortvarig och långvarig användning.Det är många som byter till xenon extraljus, men det är ändå väldigt många av dem som använder det, somi sinom tid kommer att växla till led extraljus. Även om extraljus xenon är ljusare och mer effektiv än halogen, så är problem över tid oundvikligt. Även om du köper billiga xenon extraljus så kan det bli en dyr resa framöver. Vill du lägga pengar på rätt produkt och letar efter ett kvalitativt, menkortvarigt extraljus, så bör du ta dig en extra titt på Xenon Extraljus. Men är det så att du vill ha ett långvarigare alternativ, såär led extraljus till bil det rätta alternativet för dig.

Vad är LED extraljus?

Då LED ännu inte är standard får du som bilägare valmöjligheten att installera det på din bil. Det går bra att göra det själv eller på en verkstad. Det är lysdioder i lampan som avger ett starkt ljus med låg energi och som avger lägre utsläpp. Den elektriska belastningen på en bilhar idag blivit en viktig fråga och ett led i rätt riktning är användandet av LED. LED för bilar har en långlivslängd och själva dioderna som lyser i LED lampan har en driftlängd på upp till 100 000 timmar, men vissa modeller har högre siffror än så. Vad som avgör hur lång livstid som lampan harär hur designen av lyktan ser ut och hur effektivt den avleder värmebildning.

LED lampor är väldigt känsliga för värmeutveckling och detta kan begränsa lampans livslängd med upp till hela 80%. Det är skillnad på hur man tillverkade förr och hur man idag sköter tillverkandet av LED lamporna, vilket gör att de idag har en längre livslängd än för bara ett par år sedan.En LED lysdiod är en halvledare som utsöndrar ljus när ström passerar genom den och fungerar enbart när ström flyter i en riktning. När du ska lysa upp en lysdiod, så är energin som går från batteriet mindre än den energi som krävs för att driva exempelvisXenonextraljus eller Halogen.

Extraljushjälp

Vad är då bäst? Extraljus led eller xenon. Traditionella halogenlampor är fortfarandeen majoritet på vägarna, men det är inte långt ifrån att LED börjar ta ikapp. Extraljus led har många fördelar när det jämförs med xenon extraljus. Kostnaden för effektiva lysdioder minskar år för år, vilket gör att fler och flerväljer att konvertera sina extraljus till LED. Extraljus LED använder ett antal ljusemitterande dioder för att konvertera elektricitet från bilen till ljus med betydligt högre effektivitet än Xenon och Halogen.Ström flyter från katod till anod som skickas genom ett ett material som inte är fullständigt ledande. Det är ledarens om skapar fotoner, som sedan lyser upp vägen framför bilen. Det är värmen i ledljus som kan avgöra att livslängden på extraljusen blir längre eller lägre, dålysdioderna är känsliga för värme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *